HENNINGS FORTÆLLING – FRA COACH TIL NO STRESS MENTOR

Henning Bjergs fortælling om uddannelsen

Henning BjergHenning Bjerg

bjerg-coaching.dk

Dygtig socialarbejder og selvstændig, far, ægtemand, coach og den loyale, lyttende og sympatiske type der går rigtig meget op i, at alle har det godt.

Så meget faktisk, at det er let at sætte sig selv helt til side, når andre har brug for det. Så meget at et stressknæk kan ende med at blive resultatet.

På certificeringsaftenen blev hver deltager interviewet i deres oplevelse.

No stress mentor uddannelsen havde været en vild oplevelse for alle, og vi vidste, hvor meget de havde rykket sig, for det var tydeligt at se. Men de svar, de hver især viste sig at komme med, for hvad de egentlig havde taget med sig fra uddannelsen, lå langt dybere, end hvad jeg havde regnet med, No stress mentor uddannelsen ville give dem med, i deres personlige rygsæk også. Ikke bare No stress rygsækken.

Og selvom jeg jo i virkeligheden godt vidste det, kom det bag på mig, hvor vildt det var, da jeg hørte deres ord.

– Sarabjörk / Ledende underviser på No stress mentor uddannelsen

Hvordan har uddannelsen været for dig?

For mig har det været en forrygende uddannelse. Et forrygende set up. På mange måder udfordrende med hele følelsesregistret i spil, vil jeg sige. Og det synes jeg er interessant. Det er meget anderledes, det er meget nyt. Og det har været rigtig fedt.

Sarabjörks stil, sådan rent undervisningsmæssigt, er meget anderledes, end hvad jeg har oplevet før. Som underviser,  holdleder og som uddannelsesleder – oplever jeg hende meget autentisk. Og det er også et ord, vi har brugt meget på denne her uddannelse. Man kan kigge på det ord og det begreb og støje over det. Eller man kan kigge på det og tage det til sig, og se “hvad betyder det.”

Helt anderledes fra andre uddannelser betyder det jo, at man er til stede med sig selv, med alle sine følelser og med hele sit væsen. På godt og ondt var jeg lige ved at sige. Og det er rigtig fedt. Og det er jo ligepræcis der, man lander og kommer ned i sin egen krop.

Og det handler meget om krop det her. Det er kroppens behov, det er kroppens udtryk og kroppens velbehag eller ubehag det handler om. Og det er så fedt at få sat fokus på. Jeg har lært utrolig meget om stress, om stressens væsen og om de helt basale ting om stress.

Og når jeg sidder her og skal fortælle, hvad det her har betydet for mig, så forsøger jeg selvfølgelig også at være autentisk i det. Jeg prøver at snakke fra det sted i mig og i min krop, som det her har haft sin betydning for.

Jeg er uddannet coach og har arbejdet indenfor det her felt igennem mange mange år. Men det her har bundet nogle sløjfer for mig, og været med til at finde nogle dybder, og en undervisningsmetode og en måde at reflektere på, som har sparket røv for mig. Også for de andre deltagere, som jeg har oplevet det. Og vi bruger de her udtryk. Det er rigtig befriende, og det er rigtig godt.

Hvad er det for udtryk I bruger?

Jamen det er de udtryk, der ligger lige for. Når noget sparker røv, så sparker det røv. Og det virker. Det er nøglen i lorten. Og det er noget med at bruge de her udtryk, som måske i nogle sammenhænge er “ulovlige”. Men det er sådan, det er, når man er stressramt, og når man har stået i stress til op over begge øre.

Når man finder ud af, hvad fanden er det egentlig, man skal ind at rode ved. Ja så er det jo den møgbunke, man har i sig selv. Og man kan ikke placere ansvaret noget andet sted end hos sig selv. Lorten ligger hos en selv, eller indenfor rækkevidden, og det er der, man skal ind og rode i lorten for at finde nøglen, som man skal arbejde videre med. Og det er en lang og sej proces, men også en fed proces. For den er udviklende på alle områder. Og det synes jeg, er fedt.

Hvad vil du sige til dem, der overvejer uddannelsen?

Det kommer an på, hvem jeg snakker med. Det er udviklende på alle måder, vil jeg sige. Det er anderledes.

Hvad tager du med dig herfra?

Jeg tør noget mere. Jeg er jo en ældre mand efterhånden. Jeg er 59 år, og har været igennem nogle uddannelser, og jeg har arbejdet med mennesker igennem mange mange år. Ja faktisk været igennem mange forskellige uddannelser. Men der er aldrig nogen, der har bedt mig om at gå ned og tale fra maven før.

Jeg har arbejdet med coaching og terapi, pis og papir og pis mig i øret, i mange år. Men der er ikke nogen, der har bedt mig om at tale fra maven og hjertet. Fra hovedet kan vi alle sammen snakke. Det er der ikke nogen, der har bedt mig om før. Og det flyttede faktisk en hel del for mig.

Da jeg skulle prøve at tale fra det sted, og den anden vej, og så videre ik. Og da vi så skulle holde vores miniforedrag på uddannelsen fra vores autentiske punkt i kroppen. Dér gjorde det virkelig en forskel. Det er ikke længe siden, vi gjorde det, og der var lignet op til det. At det er det her, vi gør, og det er her, vi skal være, og at det gør en forskel. Det synes jeg er rigtig fedt at opleve, og det rykkede virkelig noget for mig.

TILMELD DIG UDDANNELSEN VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HER

TILMELD DIG UDDANNELSEN HER

UddannelseskatalogVIL DU LÆRE ALT DU SKAL VIDE, FOR AT KUNNE NAVIGERE DIG SELV OG ANDRE UDENOM STRESS?

Så starter hold 2015 på No stress mentor uddannelsen til foråret – og du kan tilmelde dig ventelisten til at få mere information her.

Vi vil elske at indvilge dig i alle hemmelighederne, og gøre dig skarp på at komme tilbage til livet. Noget vi selv har prøvet.

NYSGERRIG PÅ DE 4 STRESSFASER?

Hør Sarabjörk gratis forklare dig dem her. 

Og du er også velkommen til at sende den til en ven, så vi får spredt det gode budskab.

VIL DU GERNE HAVE PERSONLIG HJÆLP & SPARRING TIL DIT NUVÆRENDE STÅSTED?

Så hjælper vi dig hjertens gerne videre med vores specialistviden.

Kontakt os her, og vi skal guide dig til din løsning.

SE STEMNINGSVIDEOEN FRA HOLD 1 PÅ NO STRESS MENTOR UDDANNELSEN

Se videoen fra certificeringsfesten på Hold 1 lige her og mærk stemningen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>