KVINDENS 10 TYPISKE STRESS-FEJL

sb10fejl

Har du også overvejet, om græsset reelt ville være grønnere på den anden side og dermed banket dig selv oveni hovedet, over ikke at have det ligeså fantastisk

Har tanken omkring, at livet ville føles langt lettere, hvis du bare lige var 5 kilo lettere, mange penge rigere eller ligeså smuk og sund som hende modellen i ugebladene, også strejfet dig?

Vi kvinder vil så gerne være perfekte. Og vi kender det alle.

Vi stræber hele tiden bevidst og ubevidst efter at opnå det perfekte, og det er i sandhed en ond spiral. For hvornår rammer vi målet og bliver tilfredse, når det perfekte kan være så udefinerbart?

Resultatet er urimelig mange bekymringer, frygt, hård selvkritik og ufede følelser, som giver en masse åbne stressdøre, hvorfra det trækker helt vildt. Og hvis ikke vores fundament er så stærkt, at det kan modstå selv den vildeste storm, ja så braser det hele sammen i ræset mod at opnå det perfekte med et eventuelt stressknæk til følge.

Men hvorfor vil vi være så perfekte – og hvad gør det ved os?

Vi giver dig her vores bud på de 10 typiske stress-fejl, vi som kvinder kan ramme i.

….. og mon ikke du kan nikke genkendende til et par stykker af dem.

Som kvinde kender du til:

1
At tage vare på alle andre, før du tager vare på dig selv.

2
At undertrykke dine egne følelser og behov, for at imødegå andres og dermed undgå at blive udstødt af flokken.

3
At lade dit eget selvbillede diktere negativt af mediernes perfekthedsræs.

4
At tro, at overpræstation og det at levere alt til perfekthed, er det eneste rigtige.

5
At sammenligne dig med illusionen om, hvor gode andre er, med konklusionen om slet ikke selv at være god nok.

6
At holde dine smertepunkter hemmelige og skamfulde, i troen om at du er den eneste, der dealer med de ting.

7
At tro, du ikke er sexet nok, tynd nok, velduftende nok, sød nok, feminin nok, dygtig nok og kvinde nok.

8At tro, du skal levere som en mand forklædt som en kvinde, med maskulin energi, alt imens tårerne gemmes væk og slippes løs i al hemmelighed på badeværelset, for derefter at blive skjult bag et ekstra lag mascara.

9At tro, du kan være en superwoman, der både kan være den perfekte mor, perfekte sundhedsfreak, perfekte karrierekvinde og perfekte elsker, hustru, kæreste og ven. På én og samme tid.

10
At tro, det ikke har sin pris, at slavepiske sig selv og ofre det der mærkes, til fordel for det du burde, og skulle nå.

Netop herfor kan det føles så urimelig svært at være kvinde.

Add a little bit of body text

Fordi ovennævnte 10 overbevisninger er den direkte vej til at lukke stress og ufede følelser ind i dit liv.

Verden er ikke, som den er, men som vi er.

Og hvis du lader ovennævnte overbevisninger definere dit liv, så er der ikke noget at sige til, det kan føles urimelig svært at være til.

Med dette i bagtankerne vil det være enormt selvkærligt, at begynde at ændre lidt på ovenstående overbevisninger, så du kan slippe de ufede følelser og i stedet tage ansvar for dit velbefindende.

Når du begynder at tale pænt til dig selv, respektere dine egne grænser, prioritere dig selv før alle andre, navigere når noget føles dårligt og respektere dig selv, præcis som den du er, ja så vil dine ydre omstændigheder spejle sig derpå, og du vil mærke, at du ikke længere behøver at kæmpe en kamp for at opnå det perfekte.

Du er nemlig helt perfekt, som du er.

Prisen du betaler for at leve dit liv ud fra ovenstående overbevisninger er dyr, fordi det er den direkte vej til stress. Stress er nemlig ikke bare stress, men det er menneskeligt pres, som ofte former sig i det mentale.

Hos No Stress Akademiet arbejder vi med 3 veje ind i stress:

1Følelsen af højt ansvar kombineret med lille indflydelse:

Som kvinde er det meget let, at ramme i netop dette scenarie, hvor det så let kan fosse ud med god energi og ressourcer.

Det er her, hvor du mærker et stort ansvar for andres velbefindende og ikke mindst dit eget og hvad andre mon tænker om dig, samtidig med at du mærker følelsen af en meget lille indflydelse for at kunne ændre på dette.

Det giver dig en åben stressdør, som det er DIT ansvar at få lukket igen. Det er tid til at få indflydelse og ansvar til at stemme overens, så der er harmoni.

2Præstationsstress:

Det er her, hvor intet du leverer – i følge din egen optik – er godt nok. Alt og alle kan få bare lige lidt mere fra dig med det resultat, at du slider dig selv i det ubevidste derpå.

At sammenligne sig med andre er også den sikre vej til præstation, fordi du igen ryger i følelsen af, at du er nødt til at yde lidt ekstra, ændre lidt på dig selv, løbe lidt flere kilometer end hvad der føles godt, bare for at kunne være præcis som den veninde eller det sundhedsforbillede, du i dit hoved har sat op som værende svaret på perfekthed.

3Begejstringsstress:

Du mærker dette, når du tænker, på alt det du gerne vil. De mange projekter som kilder dig i maven, det arbejde du ikke kan slippe, den bog der lige er så spændende, at du er nødt til at læse om til næste kapitel, selvom du sidder med en blære, der er lige ved at sprænge.

Det er her, hvor du simpelthen glemmer at tage dig en mental pause med høj puls og åndenød som resultat. Du har ladet dig opsluge så meget, at du har fjernet dig fra at mærke din krops behov og det giver på alle måder en åben stressdør, hvor det igen fosser ud med god energi og en masse ressourcer.

Måden vi gør én ting på, gør vi typisk alting på.

Om du lige nu befinder dig i stressvej nr. 1, 2 eller 3 – så er det HELT OKAY.

DU ER KVINDE FOR POKKER!

Og vi har det på præcis denne måde alle sammen, og mærker alle tråde til dette i perioder.

Men det betyder ikke, at du behøver at lade dig stresse og presse, blot fordi andre gør det, og fordi du kan.

Hos No Stress Akademiet hjælper vi dig gerne med at få lukket de stressdøre, du måtte have stående åbent i dit liv, som gør, at livet kan føles lidt hårdt og slidsomt.

Kontakt os her, og vi skal guide dig til din løsning.

Giv dig selv et ordentligt kram og send en masse kærlighed til dig for at have læst dette.

Bevidsthed er vejen mod at fjerne dig fra de overbevisninger, som ikke længere tjener dig. Og den direkte vej til et liv med mindre stress og mere velvære.

Noget du på alle måder fortjener.

Venligste hilsner

No Stress Akademiet

PS: Vil du løbende modtage vores redskaber til et liv med mindre stress, så sørg for at være tilmeldt vores nyhedsbrev her, og modtag audioen “Skab en hverdag uden stress” i din inbox med det samme: 

nostressakademiet.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>