STRESSER DU OM MORGENEN? TIPS TIL EN STRESSFRI MORGEN

NoStressMorgenHvordan vil en stressfri morgen se ud hos dig?

Kender du følelsen af at få det gale ben ud af sengen?

At du altid kommer for sent ud af døren?

At du ikke nåede morgenmaden på trods af den bedste intention, og nu er det blevet en vane at undvære den?

Det kender rigtig mange, og en sådan start på dagen er den direkte vej til stress.

Måden vi starter vores dag på, er super afgørende for, hvordan resten af dagen udformer sig.

Hvis din dag er startet hektisk, med et højt niveau af stresshormonet kortisol rasende rundt i kroppen, inden du er kommet ud af døren – ja så vil resten af din dag være præget af en indre stressfølelse og typisk også en masse irritation.

Det har nemlig typisk en selvforstærkende virkning, at starte dagen op med det forkerte ben ude af sengen.

Det er oftest på disse dage, du møder hjernedøde billister, sure kollegaer og måske endda ulykker. En sådan dag kan selvfølgelig vendes, men det kræver, at du har et godt samarbejde med din krop, og at du kender dine redskaber, således du kan sætte dit fokus det rette sted. Noget som vi ser, kan være vanskeligt for de fleste.

Hvis du omvendt har startet dagen med ro, glæde og hvilepuls, så vil din dag typisk bære præg af dette.

Her føler du ofte overskud, indre ro og skarpt overblik. Dette er en gave til selvet og dagen, da du heller ikke er så påvirkelig her for andres stress og udefrakommende problemer.

Du mærker dig tilpas i din grundsten, og klar til hvad end dagen måtte byde på.

Men hvordan er det lige, du bryder dit hektiske morgenmønster, så du kan få en morgen på bedste No Stress vis?

4 tips til en stressfri morgen:

1Lyt til musik

Musik er kendt for at stimulere krop, sind og sjæl.

Tag et bevidst valg og krydrer din morgen med noget roligt og afslappende musik. Det vil automatisk præge din underbevidsthed og geare kroppen naturligt ned i takt med musikken.

Mærk hvilken positiv og afslappende effekt det har for både din krop og dit humør.

2Vær i nuet

Vær i nuet ved at aktivere dine sanser.

Dette kan gøres ved at tage et dejligt bad om morgenen, og blot mærke de varme stråler, som rammer din krop og vækker dit sind.   Mærk temperaturen, duft til sæben og masser din krop.

Duften af morgenkaffe eller te, kombineret med den varme og bløde følelse i munden skaber typisk også stor sanselighed, som kan hjælpe dig til at være i nuet.

Mærk hvordan dit nærvær i nuet, giver dig hvilepuls og ro.

sb_arme_straekte3Væk din krop med yoga

Kroppen fungerer et langt stykke af vejen på samme måde som dit sind, hvilket betyder, at hvis kroppen vækkes med et chok, eller skal rase ud på en cykel og banke af sted i fuld fart – så vil den føle sig utryg. Dette vil sætte sig som en spænding eller andet i kroppen resten af dagen.

Start derfor din morgen med at lave nogle enkelte yoga eller stræk/bøj øvelser. Helt uden at tænke over, hvad der er rigtigt eller forkert – bare følg kroppen.

Stræk den og lav de øvelser, der føles naturligt for dig.

På denne måde vil du vække din krop lige så nænsomt, som du ville vække et lille barn – med kærlighed og kærtegn på kinden – ikke råben, rusken osv.

(Simple yogaøvelser kan findes på nettet)

4Vær bevidst om din morgenrutine

Vigtigst af alt er tidspunktet. Erkend overfor dig selv, hvordan du fungerer om morgenen.

Er du typen, der har brug for at ligge og snooze vækkeuret, inden du står op? Står du op med det samme? Føler du dig beriget, hvis du kan se Go’ Morgen Danmark til din morgenkaffe? Eller er du typen, der ville elske at læse lidt i din bog, inden du står ud af sengen?

Erkend hvordan du fra hjertet og i din krop vil føle, at din morgen var perfekt, og sæt så vækkeuret derefter. Hvis du vil snooze, så giv dig selv tid til det, ved at sætte vækkeuret tidligere osv.

Helt samme teknik bruges i forhold til, hvilken tid du skal ud af døren om morgenen.

At være bevidst om sine morgenrutiner og samtidig bevidst ændrer de ting, der ikke fungerer, er det, der kan være med til at adskille og sikre en god hverdag frem for en dårlig, hektisk og stresset.

Disse rutiner vil automatisk præge dine børn og resten af familien – og hvis de har vaner, der skal kigges på, så inddrag dem i denne ændring og investering i den gode dag.

Hvad så med de morgener hvor tingene bare går galt?

Som f.eks. den morgen, hvor du skal på toilettet, lige inden du skal ud af døren. Den morgen hvor øjenstregen knækker, og skal spidses, strygejernet går i stykker, du har en sten i skoen, kæden på cyklen hopper af osv.

De morgener er der bare nogle gange, og der er kun én ting at gøre – nemlig at tage det helt roligt.

4 Steps til morgenen hvor alt går galt:

1Erkend din forsinkelse

Første step er at erkende, at du vil blive forsinket, medmindre du skal rase afsted. Hvilket ALDRIG er det rette valg at tage, medmindre der er tale om en helt særlig situation.

2Informer

Informer vedkommende som skal vide, at du bliver forsinket – send evt. en SMS – og vær realistisk om din tidssætning for, hvornår du kommer, hvis du vælger at skrive det.

Ellers blot skriv: ”Jeg kommer hurtigst muligt”, og så tager du det roligt alligevel.

3Træk vejret

Få styr på din vejrtrækning, mind dig selv om at ingen skade egentlig er sket, at du bare skal tage det helt roligt, og at de 15 minutter det vil gøre i forskel om du skynder dig eller ej, ikke giver andet end en sikker billet til en dårlig dag, fyldt med stress og ulykker.

Så hav fokus på din hvilepuls, og gør så tingene i normalt tempo.

Fix det der skal fixes, og gør det hele med et smil. (Her kan stille og rolig musik være ekstra givende)

OG HUSK MORGENMADEN så du ikke stresser kroppen ved at springe den over.

4Sænk tempoet

Transporter dig selv hen på din arbejdsplads, eller der hvor du skal hen i det tempo, som du ville køre, hvis du var i fin tid.

All is well – også selvom du kommer 30 minutter for sent – eller mere..

Sjældent er ting tilfældige. Heller ikke forsinkelser!

No Stress morgen = No Stress dag

I bund og grund handler den gode og stressfri morgen om at lytte til dine behov og følge det!

Husk også at denne guide ligeledes er til din familie, ligegyldig hvilke vanskeligheder du end måtte føle, at ændringerne ville bære med sig.

Prøv det – og giv det mere end en uge!

Venligste hilsner

No Stress Akademiet

PS: Vil du løbende modtage vores redskaber til et liv med mindre stress, så sørg for at være tilmeldt vores nyhedsbrev her, og modtag audioen “Skab en hverdag uden stress” i din inbox med det samme: 

nostressakademiet.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>