UDSEENDE, KROP & VÆGT – NÅR STRESS ER PÅ BANEN

9035c17a7fef12859be143bded41d566Vidste du, at stress giver mavedeller?

Rigtig mange døjer med mavedellen….

Den der delle der bare ikke gider at gå væk, ligegyldigt hvor sund du er, hvor meget motion du dyrker, og hvor mange ønsker om flad mave du sender afsted.

Den meget “populære” stressmave – og som særligt vi kvinder kender, fordi vi døjer med for mange stresshormoner i kroppen.

Når stress er på banen, vil det have en smittende effekt i højere eller mindre grad, på alle livets store områder og facetter.

Heriblandt særligt kroppen.

Kroppen er for mange et rigtig smertefuldt område at se stressen sætte sine spor – både mentalt og fysisk.

Det kender vi selv fra eget liv og egne oplevelser, men vi kender det særligt fra vores klienter, og de som skriver til os.

Hvordan påvirkes kroppens udseende?

Kroppen påvirkes sindssygt meget, og med fokus i udseendet her, er disse følgevirkninger de mest typiske:

➢ Vægten øges markant:

Vægten øges markant, fordi kroppen krampagtigt holder på fedtet. Når vi er stressede, er vi nemlig i markant ressourceunderskud og mangler energi, og DERFOR vil din krop ikke lade dit fedt slippe, da det fungerer som din krops brændstof.

Du vil typisk opleve, at din forbrænding bliver nedsat, således at du billedlig talt kan løbe længere på dit brændstof.

Kroppen er utrolig klog, men desværre giver det for de fleste en vægtøgning på alt mellem 5, 10 & 25 kilo, afhængig af hvor længe du har ladet stressen kører sit eget løb.

➢ Fedtet lagres særligt på maven:

Placeringen af fedt på kroppen ændrer sig, således at det særligt er på maven, at fedtet lagrer sig. Ikke udelukkende, men i stor stil.

Heraf udtrykket STRESSMAVE.

Det er der en meget simpel og logisk forklaring på.

Mavedellen kaldes stressmaven fordi, at der lagres fedt på maven, når stresshormonet kortisol er højt i kroppen. Det er kroppens intelligens, der lagrer en energireserve på maven, da den fornemmer, at vi er “truet”, og derved i vores flygt/kæmp tilstand = Stress i mindre eller højere grad.

Når vi befinder os i denne tilstand, brænder vi altså en masse energi af, og for at sikre vores overlevelse, lagres der en fin reserve direkte på maven.

Hovedregelen er, at når du har for meget fedt på maven, så er du for god til at presse dig selv ud over din krops grænser, og har en for stresset tilværelse, i forhold til hvis du ønsker den flade mave.

(Husk der kan også være tale om at presse sig selv for hårdt mentalt)

➢ Kroppens funktioner nedsættes:

Da alt din krops kraft og styrke går til at være i vågent alarmberedskab, sørger den for at slå alle de funktioner fra, som ikke er livsnødvendige for dig i en overlevelsessituation.

Derfor vil du kunne opleve nedsættelse af følgende funktioner:

✓ Regenerering af celler
✓ Næringen til din hud
✓ Fordøjelsen
✓ Hjernens hukommelsescenter

Det betyder, at du rent udseendemæssigt vil opleve, at dine ar ikke heler på samme måde som normalt. Din hud vil ikke næres, hvilket giver dig en grålig glød, og cellernes manglende fornyelse giver dig aldringstegn og rynker i huden, samt det her slidte look af mørke rander under øjnene og en manglende gnist.

Din forringede fordøjelse medgiver typisk, at din krop ikke bruger ressourcer på at optage madens vitaminer på samme plan, og du vil meget hurtigt mærke tung og træt energi samt en USTYRLIG trang til sukker, hvidt brød, junk, kaffe & andre stimulanser.

FORDI din krop skriger på et hurtigt “FIX” af energi, hvilket også let kan ses på din krop i form af væskeophobninger, appelsinhud osv.

Når først dette er indtrådt, vil du have oplevelsen af, at ligegyldigt hvor meget du træner, hvor sunde kure du prøver, eller hvor meget du end forsøger at tabe dig, så nægter din krop at samarbejde, og dit fedt forbliver stædigt og urokkeligt på sin plads.

Og det er jo klart, fordi din krop i en stresset tilstand tror, at fedtet = ressourcer = energi = tidsmæssig overlevelse.

Ret smart i en overlevelsessituation, men ret så usmart i et moderne samfund med stress uden reel fare. Og et selvværd, en glæde og et gåpåmod påvirket af det udseende, du mener, du har.

MAVSIFørste skridt er…..

Ikke at tænke i vægttab, hvis du har andre ønsker for din krop.

I stedet skal du tænke i ressourcer og i No Stress.

Det er her, du pludseligt kan tabe dig uventet hurtigt, uden at din vægt har været i fokus, fordi du har taget hånd om årsagen til din vægtøgning.

Det oplever vi tit med klienter, heriblandt en tidligere stresskollapsklient, som tabte 10 kg. igennem forløbet, uden overhovedet at tænke i vægt eller fedtforbrænding.

Stress påvirker som sagt alle livets facetter, og dette var blot en lille del af den udseendesmæssige del, som mange mærker tristhed på.

Det er ikke No Stress at være ked af sin krop, men det er heller ikke No Stress at sammenligne sig med uopnåelige photoshoppede idealer.

 

 Emnet No Stress krop er stort på uddannelsen….

Header Wufoo-2

No Stress krop er et rigtig stort emne på No Stress Mentor Uddannelsen 2015.

Vi glæder os så meget til at lære vores skønne deltagere alt det fra os, som de skal vide på dette område.

Da det er et kæmpe emne indenfor No Stress Livsstilen, nu krop, vægt og udseende kan påvirke de fleste af os så meget, som det nu kan.

Der er stadig pladser på uddannelsen, og du kan læse meget mere ved at hente uddannelseskataloget HER.

HOLDSTART TIL SEPTEMBER 2015

 

Vi ønsker dig en rigtig god påske.

Venligste hilsner

No Stress Akademiet

MY BODY IS MY BOSS – Nyt 8 ugers online forløb i maj-juni 2015

ÅBEN FOR TILMELDING 

Gå bikinisæsonen i møde på No Stress vis. Sarabjörk går hele vejen med dig

Læs mere om forløbet ved at klikke HER

HEADER1_MyBodyIsMyBoss

2 replies
 1. sarabjork says:

  Kære Helle

  Tusinde tak for din interesse for My Body Is My Boss online forløbet.

  Forløbet kører ikke på bestemte tidspunkter, men der vil løbende igennem dagen blive lagt videoer / materiale / billeder og opdateringer ud, da I på forløbet kommer helt tæt på Sarabjörk og hendes hverdag.

  Du kan derfor frit tjekke ind og ud på forløbet på de tidspunkter, som det føles godt for dig.

  Alt materialet ligger online og vil derfor være dit til evig tid, når først forløbet er købt.

  Jeg håber, det gav dig svar på dit spørgsmål, og ellers hører jeg meget gerne fra dig.

  Rigtig dejlig dag til dig.

  Kærligst
  Nynne Kamille
  PA for Sarabjörk

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>